Asi každý z nás byl alespoň jednou zamilován. Člověk zažívá pěkné pocity. Pocty, které lze jen těžko slovy popsat. Partnerské vztahy jsou mnohdy komplikované a mnohdy také velmi překrásné. Když se nad tím zamyslím tak partnerský vztah se dá přirovnat ke květině. Každá květina potřebuje individuální péči a je potřeba se o ni pečlivě starat, aby neuschla a také, aby byla odolná proti okolním vlivům, které na ni působí. A přesně tak je to i s partnerským vztahem.

Člověk může zažívat krásný partnerský vztah, ale je také nutné o tento vztah pečovat a určitým způsobem ho občerstvovat. Pokud člověk vztah neobčerstvuje tak tento vztah upadá a lidé si téměř už nemají co říct, protože vztah který zažívají už není to co dřív. A někdy to je bohužel i tak, že jeden člověk je s druhým jen proto aby nebyl sám. Ale je otázkou času kdy se tento člověk zamiluje a půjde za někým jiným.

Následuje rozchod a také zklamání, spousta slz a o otázky: Proč se to stalo zrovna mě ? Co jsem udělal/a špatně. Proč už se mnou není ? Otázek které následují po rozchodu je spousta, ale člověk na ně odpověď nenachází. Utápí se sám v sobě, je mu smutno a pocit toho že nikoho nemá je velký. Ale vše dokáže vyléčit jen čas, který pro některé plyne moc rychle a pro některé moc pomalu. I když člověk zažívá velmi smutné okamžiky, je nutné, aby vše co ho trápí svěřoval Bohu. Vždyť jen on ví co je pro nás nejlepší. Člověk se po určitém čase vzchopí a dokáže si uvědomit kde se stala chyba, dokáže si říct: to nebo ono jsem udělal špatně a musím jít dále. Ale co když se k nám milovaná osoba chce po určitém čase vrátit, co pak ?

Dáme tomuto člověku další šanci nebo tohoto člověka od sebe odsuneme jen proto, že nás v životě zklamal. Jak se zachovat ? Pokud dáme člověku šanci a začneme s ním znova chodit, tak nemáme jistotu že nás tento člověk znova nezklame. Ale na druhou stranu pokud mu šance nedáme můžeme toho taky litovat. Pravdou je že i člověk kterého jsme kdysi milovali se mohl poučit z chyb, které udělal a tento člověk může být pro nás lepším partnerem než kdysi byl. Jen čas dokáže prověřit jeho hodnoty a to zda, i tento člověk si dokáže získat naši plnou důvěru a dokážeme být s ním znova štastni.