Bylo to na jaře roku 2007, kdy jsem se dozvěděl, že se chystá celostatní setkání mládeže (CSM) v K lokotech. Možná tak jako řadu z Vás mě napadaly otázky typu: co tam budu dělat ? Jaké to bude na CSM ? Je tato akce vůbec pro mě ?...otázek, které mě napadly byla opravdu celá řada.. Ale jak čas postupně plynul tak jsem se rozhodl, že na CSM přeci jen pojedu, uvědomil jsem si totiž, že bych mohl zažít spoustu příjemných zážitků a poznat nové lidi a navázat nová přátelství.

A tak jsem brzy pro svém rozhodnutí vyplnil a odeslal přihlášku. Za krátkou dobu po odeslání přihlášky mi přišel e-mail, ve kterém bylo uvedeno, že se hledají dobrovolníci do 4 sekcí. Jednou z těchto sekcí byla právě možnost být členem stanového týmu Signálů. Tato nabídka mě velmi zaujala, protože velmi rád pracuji s PC a tak bezváhání jsem se přijal tuto nabídku. Jak čas postupně plynul tak se brzy naplnil den, kdy jsem odjížděl na CSM do Klokot u Tábora.Vzhledem k tomu, že jsem se přihlásil do stanového týmu, tak jsem do Klokot u Tábora odjížděl o něco dříve, než byl oficiální záčátek CSM. Krátce po svém příjezdu jsem se dostal mezi skupinku mladých lidí, kteří byli součastí tzv. Stanového týmu. Přívítal mě Honza Šedo a majkiii mě po krátké době zaregistrovala na web signaly.cz a popsala mi základní funkčnost celého komunitního webu.

Pak večer byl společný táborák, kde jsme se všichni členového stanového týmu seznámili. V pondělí ( první den CSM) začali do Klokot postupně příjíždět účastníci setkání a právě pro účastníky byl přichystán stan S, ve kterém probíhala registrace na web signaly.cz. Ač se to na první pohled nezdá tak tato práce byla velmi náročná, zahrnovala totiž v sobě velkou vstřícnost, ochotu, trpělivost a také čas, který obětovali pro druhé lidi právě dobrovolníci, kteří byli ve stanovém týmu S. Tito lidé totiž většinu svého času trávili právě ve stanu S a nemohli tak naplno zakoušet atmosféru CSM.

Ale na druhou stranu můžu říct, že ve stanu S byla skvělá parta atmosféra a skvělá parta lidí. V konečném souhrnu se během CSM na web signaly.cz zaregistrovalo téměř 1000 lidí. Ale jak už to v životě chodí, tak příjemné chvíle velmi rychle ubíhají a tak za nějakou dobu přišlo na řadu také závěrečný den CSM a s tím spojeno rozloučení s lidmi, se kterými jsem trávil většinu svého času. Ale jak jsem zjistil nebyl to konec v pravém slova smyslu, ba naopak byl to právě začátek jednoho nového komunitního prostředku, který nesl název SIGNALY.CZ. Po návratu domů jsem měl tak možnost znovu navázat konktakt s lidmi, se kterými jsem byl na CSM v Klokotech a mám dále tak možnost rozvíjete přátelství a navazovat nová přátelství. Přátelství, která jsou mnohdy založena na vzájemné důvěře, ochotě a porozumnění druhých lidí.