Já nejsem vůbec pěkná, tato piha na hizdí můj obličej. Tyto a mnohé jiné může vyslovit nejedna žena, ale kde se opravdu skrývá pravá krása ženy ? Je to opravdu vzhled, na kterém muži ve většině připadů tak moc lpí ? Přeci jen ne každá žena byla obdařena štíhlou postavou, pěknou tváří či hezkými očima... Podle mě je každá žena krásná, ať už je stará či mladá. Je to především krása srdce, kterou může žena vynikat. Umět se postarat, umět naslouchat či dokázat povzbudit, ano přesně toto mohou být věci, které jsou na ženě krásné, škoda jen že právě na tyto věci jen málokterý muž pohlíží. Jak se říká tak pravá krása je očím skryta. Pro to, aby muž dokázal najít tu pravou krásu ženy je potřeba určitý čas. Bohužel dnešní doba je příliš uspěchaná na to, abychom druhým lidem dávali čas, když mnohdy ani mi sami čas pro druhé lidi nemáme.

Je to právě čas, který je pro mezilidské vztahy tak důležitý, ale jen málokdo si to uvědomuje. V některých případech dojde na první schůzce k prvnímu polibku a mnohdy je po první schůzce ruka v rukávě.. Kde jsou ty doby, kdy muži horlivě dobývali ženská srdce a dělali vše proto, aby si získali srdce své princezny.

Ta doba je už asi dávno pryč a podle mě je to velká škoda. Ne nadarmo se totiž říká lehce nabyl lehce pozbyl. Toto rčení lze uplatnit i v mezilidských vztazích. Pokud muž dlouho dobývá ženské srdce a nakonec ho získá tak, si ženy daleko více váží a chrání ji, protože věnoval hodně úsilí a času na to aby získal srdce dívky. Poté si také dokáže uvědomit pravou krásu své drahé polovičky. Krásu, která není jen tak pro někoho viditelná na první pohled, krásu kterou daná slečna ukrývá ve svém srdci a je tu jen pro jejího drahého.

Važme si proto, žen, které ukrývají svou pravou krásu ve svém srdci. Co z toho, když člověk jednou zestárne a ztratí svou tělesnou krásu ? Krása srdce zůstava bez ohledu na věk a čas a to je na tom to nejkrásnější čeho si člověk může vážit.