Jak krásná a přesto vzácná jsou slova v názvu tohoto článku. Jsou to slova, která v mnohých případech vzbuzují pocit uznání, respektu, ale také pocit  radosti z toho, že  známe člověka, kterému můžeme tato slova říct. Nemusíme se ničeho obávat, protože to nejsou jen planá slova, která by člověk vyslovoval při každé příležitosti, ba naopak jsou to slova, která v dnešní době mohou mít nevyčíslitelnou hodnotu pro druhého člověka. 

V případě, že člověk dokáže vyslovit taková slova, tak tato slova plynou přímo od srdce. Jen málokdo si totiž v dnešní uspěchané době dokáže vážit pravých a skutečných hodnot, které v sobě  druhý člověk může ukrývat. Jsou to především hodnoty, které na první pohled nemůžeme vidět, protože tyto hodnoty jsou ukryty uvnitř  člověka samotného.

Fyzická krása člověk jednou pomine, ale jeho krása duše nikoliv. A co víc, postupem času se člověk pro nás může stávat krásnějším i když z fyzického hlediska stárne. Určitě každého z nás by potěšilo spojení slov "Vážím si tě a mnoho pro mě znamenáš." Člověk tak cítí, že je  pro druhého člověka něčím vyjmečným, ač se může jednat o člověka, který  na své okolí působí zcela obyčejně.  Jde vidět, že druhému člověku nejsme lhostejní, a že druhý člověk nás dokážet povzbudit ve chvílích, kdy to nejvíce potřebujeme a na druhou stranu se s námi dokáže také společně radovat.

Možná se ti zdá, že kolem sebe nemáš žádného člověka, který by ti dokázal říct Vážím si tě a záleží mi na tobě, ale opak je pravdou...Stačí jen, aby se člověk díval tím správným směrem, protože pro druhé můžeme být určitou životní motivací, a druhému člověku na nás může skutečně hodně záležet, i když nám to přímo nemusí vyjádřit slovy.