Každý z nás měl či má nějaké to přání. Může se jednat např. o to vystudovat vysokou školu, poté mít pěkně placené zaměstnání či najít si hodného partnera  a s ním mít velkou rodinu. Ano, to je jen krátký výčet toho co si člověk může přát, ale jaká je realita? Mnohdy se nám naše plány doslova boří jako domeček z karet. Člověk si pak pokládá otázku proč se tak děje? Proč se mi v tom či onom směru nedaří? Vždyť spousta mých stejně starých kamarádů úspěšně vystudovali, našli si partnera a založili rodinu a já stále nic. Proč moje životní cesta není přímočará, ale je plná spousty překážek a různých oklik? Ve škole se mi spousta věcí hromadí, u zkoušek se nedaří tak jak bych si přál a co se týče partnera, tak o tom raději ani nemluvě. Ach jak smutný obrázek se nám může naskytnout na život druhého člověka. Spousta lidí, tak upadá do smutku a chmur, s tím, že právě oni nic v životě nemají, i přesto, že se denně modlí za to aby...Jak lehko člověk pociťuje beznaděj a ztrácí smysl svého bytí.

Důležité je si však uvědomit, že právě Ty máš spoustu jiných věcí, které nejsou jen tak samozřejmostí a které druhý člověk nemusí vždy mít. Můžeš myslet, chodit, dýchat, smát se, tančit? Pokud ano, tak máš důvod k radosti ze svého života. Možná zrovna nemáš to co chceš a co vidíš u jiných lidí, ale na druhou stranu máš řadu jiných věcí, které skutečně potřebuješ.

V životě každého z nás může být ještě celá řada důležitých životních milníků, na které člověk ještě není zcela připraven a v mnohých ohledech nemusí být ještě na ně zcela zralý. Bezesporu je důležitá víra a trpělivost. Věř, že právě tyto události, či okamžiky přijdu v tu pravou chvíli. Nezbytné je, aby člověk dokázal Bohu plně důvěřovat, protože Bůh s každým z nás má své nejlepší plány a určitě stojí za to mu svěřit náš život. Ať vše co konáme, konáme skrze Boha s ním a v něm