Jak krátké a přesto výstižné je toto krátké slovo. Slovo, jenž mnohým z nás dodává určitým způsobem odhodlání. Obzvláště v současné době je stále více mít naději.. Řada z nás si je určitě i vědoma toho jak je důležitě věřit a naději neztrácet, i když mnohdy jsme na pochybách, zda naše snažení a vše co proto to děláme, má vůbec ještě nějaký smysl.  

 

Člověk si v životě mnohdy uvědomuje, že nic v životě není zadarmo a vše co děláme, stojí nějaké úsilí a v mnohých případech také určité časové období. Někdy jsou to dny měsíce a mnohdy i roky, po dobu nichž člověk doufá, věří a má naději. O to více si člověk uvědomuje jak důležité je věřit Bohu, že vše co se v životě děje má nějaký smysl. Smysl, jenž my samy mnohdy nechápeme a mnohdy jej ani nepochopíme, i když uplyne řada dnů, měsíců či let. V myšlenkách nám může probíhat řada otázek, na které nemusíme nikdy najít odpověď, ale sami o sobě můžeme mít v sobě naději, že právě Bůh má s námi jen ty nejlepší plány. 

 

Plány, které jsou přímo napsány boží rukou, a člověk je mnohdy nemá možnost pochopit svým myšlením. Proto ani, ty neztrácej v životě naději, protože ta dokáže člověka posouvat v životě dál.