Jak to už v životě chodí…potkáváme spoustu lidí, někteří lidé nás hodně ovlivní, zanechají v nás překrásné vzpomínky, někteří k nám do života přijdou a po čase zase odejdou. Mě se přihodila jedna taková příhoda a tak to tady zkusím popsat.

Bylo to na jaře 2007, když jsem si začal psát s jednou dívkou emaily. E-maily byly typu jak se máš…atd..Určitě to každý z vás znáte když se s někým seznámíte. Čas tak pomalu plynul najednou tu byly prázdniny a s ním také celostátní setkání mládeže v Klokotech. Zde jsem se dostal k signálům. Na tomto webu jsem začal schvalovat fotografie nových a stávajících uživatelů. Jednou jsem schválil fotku jedné dívky, byla to jedna ze spousty fotek které jsem kdy na signálech schválil. Po schválení této fotky jsem vzápětí obdržel vzkaz od dívky které jsem schválil fotku. Sám jsem se tomu divil proč mi dívka píše, když její fotka byla v pořádku. Avšak za nedlouho se ukázalo že se jedná právě o dívku, s kterou jsem si psal emaily. Mně to připadalo neuvěřitelné, že právě já jsem této dívce schválil fotku, když na webu je řada dalších lidí, kteří tuto fotku mohli schválit. Čas dále plynul, tuto dívenku jsem trošku blíže poznal, přišlo i na osobní setkání, kde jsme se oba mohli ještě více poznat navzájem. Dozvěděl jsem se kde studuje, co má ráda, kde bydlí atd. Za nějaký ten čas skládala státní zkoušky a za nedlouho přišla řada i na její bakalářskou práci.Řada z nás by určitě měla obavu a strach z těchto zkoušek a bohužel ani této dívce se strach nevyhnul. A proto jsem jí s bakalářkou práci začal pomáhat. Začali jsme se scházet na její škole, kde jsme společně upravovali bakalářku, jak po stránce stylistické, tak po stránce grafické, upravovali jsme formátování odstavců, formátování tabulek atd…bylo toho spousta a strávili jsme nad tím spoustu času, avšak výsledek stál za to. Její práce byla přijata a bakalářské zkoušky také úspěšně zvládla….

Já jsem si až po čase uvědomil, že právě Bůh mi poslal do cesty dívku, která potřebovala pomoci a nebyl tu už nikdo jiný kdo by ji pomohl. Já jsem tuto žádost o pomoc neodmítl, i když to bylo náročné tak jsem rád že jsem se mohl dílčí pomocí podílet na jednom velkém úspěchu,
na úspěchu druhého člověk. Vidět pak její radost a úsměv na tváří bylo něco překrásného a nezapomenutelného. Právě Bůh nám do cesty posílá velkou spoustu lidí, někdy nechápeme proč se právě s těmi to lidmi setkáváme, proč je poznáváme. Jak se říká boží plány jsou nevyzpytatelné….a je to právě Bůh, který realizuje své plány skrze nás samotné a to jak se rozhodujeme v určitých chvílích nechává jen a jen na nás. Kéž se i Vám daří pomáhat lidem ve vašem okolí a přinášet druhým lidem radost a usměv na jejich tvářích.