Bylo dne 5.2.2009, když jsem tak jako každý pracovní den vstával do práce. Avšak tento den byl od jiných pracovních dní něčím vyjmečný. Tento den mě totiž ve 14 hodin čekala ještě navíc zkouška na VŠ z předmětu makroekonomie.

Byl to už můj 3 a zároveň poslední pokus, který rozhodne o tom, zda získám 6 kreditů, které potřebuji k postupu do dalšího semestru a nebo, že tuto zkoušku nezvládnu a budu muset opustit VŠ. Den v práci ubíhal celkem klidně a dokonce nebylo ani moc povinností, které jsem musel splnit.

Čas neuprostně ubíhal a bylo už 13:45, když jsem opouštěl své pracoviště a odcházel jsem na Univerzitu Tomáše Bati, kde se měla konat již zmiňovaná zkouška. V tu chvíli jsem byl velmi nervózní a nesvůj, věděl jsem totiž, že toto bude okamžik, který bude rozhodovat  co se mnou bude dál. Celkem jsme u této zkoušky byly 3 studenti. Po krátké chvilce si nás zkoušející zavolala k sobě do kabinetu a postupně nám zadala tyto 3 otázky: Monetární politika, fiskální politika, a já jsem dostal přidělené téma inflace.

První student začal vykládat, avšak po velmi krátké chvilce mu došla slova a bohužel od vyučující slyšel větu …Nashledanou, uvidíme se příště…V tu chvíli se mě zmocnila obava, že pokud to tak  bude pokračovat dál tak i já budu brzy od zkoušky vyhozen. Ale teď zpět. Na řadě byl další student a téma Fiskální politika. Student chvíli mluvil, ale viděl jsem že ani tomuto studentovi téma moc nejde. Můj strach byl čím dal větší. V tu chvíli jsem pevně sevřel křížek, který mám na řetízku kolem krku.

A uplynula jen velmi krátká doba a i druhý student odešel od zkoušky s nepořízenou. A teď jsem byl na řadě. Poněvadž jsem byl velmi nervózní a sevřen obavou z neuspěchu  tak jsem si nemohl vzpomenout na věci které se vztahovali k danému tématu. Bohužel i já jsem slyšel slova…Nashledanou, uvidíme se příště….Ale po zaznění těchto slovo jsem vyslovil slovní spojení index spotřebitelských cen. Zkoušející se v tu chvíli pozastavila a začala se ptát dál a dál. Nakonec jsem zkoušku zvládl. Jsem přesvědčen, že mi v danou chvíli pomohl Bůh a jsem mu za to moc vděčný. A rovněž  velmi moc děkuji lidem, kteří věděli o této mé zkoušce a vzpomněli si na mě  v modlitbě. Všem moc a moc děkuji