Bylo to dne 5. - 7. 2.2010 kdy se konala duchovní obnova se signály v DCM ( Osová Bitýšká). Hodně dlouho jsem se rozmýšlel zda se této duchovní obnovy mám zúčastnit. Bylo jsem v jednom kole. Stále byla spousta práce v zaměstnání, povinností a také učení na VŠ. Bylo toho opravdu moc, ale nakonec jsem se rozhodl, že přeci jen na duchovní obnovu se signály pojedu. Sraz byl na hlavním autobusovém nádraží v Brně. Poté již následovala cesta vlakem do Osové Bitýšky, kde jsme byli uvítani skupinkou místních lidí. Já jsem doposud na žádné duchovní obnově nebyl a tak jsem nevěděl co mě čeká.

Po krátkém uvítání následovalo rozdělení do pokojů a následné ubytování. Po určité době následovala večeře a poté seznámení s tím co nás na duchovní obnově čeká….Na duchovní obnově jsme měli celkem 6 přednášek, kde jsem rozebírali úryvky z evangelia. Součástí každé přednášky bylo několik otázek nad kterými se mohl člověk sám zamýšlet a postupně si uvědomovat zda to co dosud v životě konal bylo správné. Jednou z mnoha otázek bylo i to zda máme Boha na prvním místě, nebo zda v našem životě dáváme přednost jiným věcem osobního života. Najednou jsem pociťoval že mám tolik času. Čas, ve kterém můžu hodně přemýšlet a postupně si probírat sám v sobě dosavadní způsob života, který ne vždy byl zcela spravný….Můj život byl velmi ukvapený, stále jsem někam pospíchal, a zapomínal jsem na to nejdůležitější - na Boha, ale na duchovní obnově jsem si uvědomil, že tento dosavadní způsob života chci nějak změnit.

Musím do svého života musím daleko více zapojovat i Boha a svěřovat mu všechny mé radosti i starosti. Ať vše co budu konat, konám s ním v něm. Duchovní obnova byla sice velmi náročná , ale na druhou stranu mi duchovní obnova ukázala směr životní cesty, po které bych se měl ubírat. Děkuji všem, které jsem poznal na této duchovní obnově a doufám že se s Vámi ještě někdy osobně setkám.