Spousta mladých lidí, se dostává do situace, kdy se musí rozhodnout co budou v životě dělat, jaká je jejich životní cesta. Člověk mnohdy vzpomíná a rekapituluje to ,co v životě udělat, kterým lidem pomohl nebo, ke kterým lidem se měl zachovat jinak. Mladý člověk hledá tu správnou životní cestu a mnohdy neví kde je ta správná životní cesta. Co má člověk udělat, aby nebyl zklamán. Je těžké poradit, když každý z nás zažívá jiné životní situace a každý z nás získává různé životní zkušenosti, které člověka , v mnohých případech obohacují a také mu občas naznačují životní cestu kterou by člověk mohl jít.

 

Jestli ta cesta je nebo není správná se člověk dozví vždy až po určitém čase. Po čase, který pro někoho utíká velmi rychle a na druhou stranu pro někoho velmi pomalu. Občas si člověk něco vynucuje a moc se snaží , aby dosáhl určitého cíle, avšak někdy po dosažení požadované cíle přichází v krátké době zklamání a člověk je opět na začátku.I já občas se zamýšlím nad problémem hledání životní cesty, která se mnohdy klikatí různými směry a sám se zamýšlím nad tím kudy mám jít ? Jak se mám rozhodnout dál tak abych byl v životě šťastný.

 

Otázek, které mě napadají je celá řada, ale bohužel většina otázek zůstává nezodpovězených. Těžko říct jestli je to dobře nebo špatně. Jen Bůh má s námi své plány, o kterých nevíme. Mnohdy nás posílá do situací, které nás na naší životní cestě naplňují a dodávají nám sílu do dalších životních zkoušek.

 

Do zkoušek, které ne vždy jsou snadné, ba naopak některé situace, do kterých se člověk dostává jsou velmi náročné, tak, že si občas říkám proč právě Já ? Ale po čase si však uvědomuji, že každá situace, do které jsem se dostal měla určitý smysl a můžu pak jen říct Děkuji Bože za to, že ta situace skončila tak jak skončila. Každý den můžeme zakoušet boží lásku, která nás dokáže vést po těch správných životních cestách.