Asi každý z nás se čas od času zúčastní nějaké akce, na které se seznámí s dalšími novými lidmi a tak naváže nová přátelství. Přátelství, které člověk může budovat a může je dále a dále rozvíjet. Postupně si tak můžeme získávat důvěru druhého člověka a časem si také uvědomovat jak pevná přátelství dokážou být mezi dvěma lidmi. Tito přátelé si pak mohou navzájem podporovat, radovat se spolu v případě úspěchů, ale zároven soucítit jeden s druhým v případě, když přijdou různá životní zklamání a neúspěch. Jak jde vidět tak toto jsou hodnoty pravého přátelství, přátelství které má hluboké kořeny, které jen tak nějaká událost nenaruší. Ale co se stane když mezi přátelstvím muže a ženy začne jeden z těchto dvou lidí začne pocitovat více než přátelství. Začne vůči druhému pociťovat lásku. Najednou si člověk uvědomuje jak rád by s druhým člověkem trávil více svého volného času. Jak jeho srdce buší, když si vzpomene na na danou osůbku. Každého z nás asi hodně ovlivní to co si prožije. Bohužel zklamání a neúspěchy se nevyhýbají žádnému z nás. Ale co dělat v případě, když vůči druhému cítime více než přátelství a druhé straně právě jen to přátelství vyhovuje a nechce více. Je dobré s dotyčným mluvit o tom, že vůči němu cítíme více než přátelství. Mnozí lidé totiž reagují tak že se s člověkem, který cítí více než přátelství přestanou komunikovat, jen proto, že vůči němu necítí také něco více. Zabývají se pak otázkou proč tomu druhému jen tak věnovat své srdce, když ho máme za pouhého kamaráda ?? ….Tím že se s ním přestaneme bavit tak udusíme jeho city, které postupem času upadnou. Ne nadarmo se říká sejde z očí sejde z mysli.

Ale co člověk, který cítil něco více..nebude se trápit ? Určitě bude zakoušet pocit, zklamání a samoty. Nejeden lidský život vyhasl právě jen kvůli jednostranné zamilovanosti..jen kvůli větě jsi jen kamarád/ka.

Někdy přemýšlím nad tím že i když vůči druhému člověku cítíme více než přátelství a tomu druhému člověku vyhovuje přátelství tak je možná lepší své city tak nějak opomíjet a o to více být vděčný tomu druhému za jeho přátelství. I když člověk pocituje že chce více……tak je to velmi těžké zůstávat v pozici pouhého kamaráda. Pravá a opravdová láska je i tom, že přejeme lásku, štěstí a radost lidem, které nemáme po svém boku. Mnohdy je to těžké, ale o to krásnější.