Asi každý mladý člověk má ve svém životě nějaký ideál, kterého by chtěl dosáhnout. V mnohých případech jsou těmito cíli např. Najít si dobře placenou praci, najít si toho pravého životního partnera atd. Cílů, které si člověk může dát je celá řada.

Mnohdy mi však přijde, že cíle druhých lidí jsou trošku nadsazené a lidé jsou doslova svými cíli posedlí a přestávají vnímat hodnotu radostných okamžiků a událostí, které je obklopují.

Opravdu spočívá životní štěstí v dosažení ideálů, které jsme si určili ? Může se stát, že člověk opovrhuje možnostmi, které se mu v životě naskytnou, jen proto, že si jde za svými ideály, které občas nemohou být ani dosažitelné. Některé situace vnímám tak,, že pokud by člověk dal větší příležitost současnosti, tak by mohl být v životě třeba i štastnější a postupem času by mohl své ideály i předčít, ale jak to už v životě chodí tak jen málo kdo si uvědomí, kde se skrývá skutečná hodnota radosti. Každá vteřina může být pro nás zrnkem radosti, které bude naplňovat náš život každým okamžikem.