Bylo to nedávno, když jsem čekal na autobusové zastávce. Spolu se mnou čekala na zastávce řada dalších lidí, kteří čekali na svůj pravidelný autobusový spoj, který je doveze do místa svého bydliště nebo zaměstnání. Byla to situaci, kterou většina z nás zažívá v každodenním životě. Asi po 10 minutách přijel autobus, na který jsem čekal. Nastoupil jsem do autobusu a usedl na volné místo v autobuse. Do autobusu nastupovali další a další lidé, kteří zaplňovali volná sedadla v autobuse. Po nástupu posledního čekajícího člověka se zavřeli dveře od autobusu a autobus se rozjel po své pravidelné trase. V tu chvíli jsem si všiml, že místo vedle mě zůstalo prázdné – nikdo si ke mně nepřisedl. Uvědomil jsem si, že i v našem životě nastávají podobné situace. Každý z nás má určitě člověka , který je pro nás oporou, dobrým rádcem, či utěšitel v našich těžkých chvílích.

Ale jak už to mnohdy bývá tak lidem, na kterých nám hodně záleží, po určitém čase končí jejich životní etapa a jsou povolání do věčného světa. Jak těžká je ztráta tohoto člověka. Člověka, kterého jsme měli rádi, vážili si ho proto jaký je a co vše dokáže. A najednou je vše pryč...Na dotyčného člověk nám zůstane jen řada vzpomínek a právě ono prázdné místo. Místo, které jen tak někdo nenahradí. Ne nadarmo se říká, že pravou hodnotu člověka si uvědomíme ve chvíli, kdy tohoto člověka ztratíme.

Jak těžko se znovu hledá smysl života, když nám odešel člověk, za které bychom byli do slova schopni dýchat. Jde vůbec najít nový smysl života nebo toto hledání už nemá žádný cíl ? Myslím si, že nový smysl života jde najít, protože právě každý z nás může být smyslem života pro druhého člověka. Občas stačí opravdu jen málo – druhému člověku napsat jak se máš jak se ti daří ? Ač se zdá, že tato slova jsou příliš obyčejná a strohá, tak pro druhého člověka mohou mít tyto slova v pravý čas doslova cenu zlata.

Uvědoměním si toho, že je tu někdo kdo si na mě dokáže udělat čas a napsat mi dokáže druhého člověka potěšit a povzbudit ho na jeho životní cestě. Nikdy totiž, nevíme, koho na své životní cestě potkáme a kdo nám dokáže dodat odvahu a motivaci pro život, když se nacházíme v těžkých životních chvílích.