Asi každý z nás má v životě určitá očekávání. Rodiče očekávají od svých děží, že se o ně postarají až budou staří a nemocní. Sposuta mladých lidí očekává, že úspěšně dostudují a najdou si dobře placenou práci. Věcí, které člověk v životě může očekávat je celá řada, ale co, když se naše očekávání neplní dle našich představ ? Mnohdy tak odsunujeme druhé lidi na vedlejší kolej právě jen díky tomu, že nesplnili naše očekávání. To co jsme od nich očekávali nepřišlo nebo ten dotyčný udělal danou věc dle svého rozhodnutí, které se pro nás stalo nepřijatelným.

Je správné druhé lidi od sebe odsunovat, právě jen díky, tomu, že se nezachovali tak jak jsem očekávali ? Někdy se stává že, člověk potřebuje více času na to, aby naše očekávání naplnil. Připadá mi, že dnešní svě je příliš urychlený a lidé tak ani nedostavají druhou šanci. V některých případech hraje velkou roli i čas, protože spousta lidí na druhé lidi kolem sebe nechce mít čas. Pak člověk, který je odsunutý se cítí být dotčen, protože právě on potřebuje čas, aby dokázal naplnit naše očekávání. Mnohdy se tak dokážeme připravit o lidi, kteří by v našem životě mohli hodně znamenat.

Když na tím, přemýšlím tak i Bůh, který nám daroval život má od nás také určitá očekávání, které ne vždy dokážeme naplňovat, ale Bůh nás za to neodsuzuje, ba naopak – dává nám stále novou a novou šanci, abychom se mohli stávat lepšími a šířit tak kolem sebe lásku. Zkusme se každý z nás zamyslet nad tím, zda jsme udělali správně, když jsme někoho od sebe odsunuli a nedali mu tak ještě nějakou příležitost či více času.

Je to právě Bůh, který nám do naší životní cesty posílá lidi, které mnohdy odsouváme.