Už uplynula nějaká doba od napsání mého článku Hledám životního partnera značka spěchá. Od té doby se stala řada událostí, poznal jsem nové lidi, někteří lidé naopak se mnou přestali komunikovat a tak se z mého života postupně vzdalovali až se úplně vytratili. Nastaly okamžiky, které byly veselé, ale i smutné. Postupem času jsem prožil také 3 partnerské vztahy, které se po určité době rozpadly a tak bych velmi rád volně navázal na téma článku, které jsem zmínil výše. Řadu z nás může trápit samota a pocit toho, že k sobě nemají žádného partnera či partnerku. Mnohdy mohou být okamžiky osamocení velmi ubíjející.

Často se tak člověk dostává do fáze, kdy hledá. Kde a s kým by mohl být skutečně šťastný. Většinou se spoléhá na ono pověstné zajiskření mezi dvěma lidmi. Avšak toto zajiskření, ke kterému mnoho lidí hledá cestu, je jen pouhým začátkem v oblasti partnerských vztahů. Daleko důležitější je si udržet partnerovu lásku a důvěru, podporovat a zároveň mu být oporou v situacích, které pro něj jsou náročné. Postupem času však do každého vztahu dříve nebo později přijdou určitá nedorozumění, hádky, případně i vyčítání, že člověk udělal to nebo ono.

Jak obtížné je v  takových případech hledat to správné řešení situace.. Asi každý z nás poznal, jak jsou mezilidské (potažmo partnerské) vztahy křehké a občas stačí jen málo, aby z obyčejné situace se stal důvod k hádce či nepochopení z druhé strany. Pokud člověk takové situace zažívá často, tak ho mohou napadat myšlenky typu "Stojí mi ten druhý člověk za to?", "Třeba se po svatbě změní a bude to lepší?". Avšak pravda může být zcela odlišná od našich domněnek.

Ano, člověk se může po svatbě změnit, ale ta změna nebude nějak radikální a nikdy není možné, abychom si druhého člověka zcela přetvořili k obrazu svému. Řešení kolizních partnerských situací bývá mnohdy velmi obtížné a jen velmi těžko se hledá to správné řešení, řešení které by vyhovovalo oběma lidem. Vždy je nutné, aby někdo udělal ústupek ve prospěch druhého, dokázal být tolerantní a také trpělivý, když některé situace nejdou směrem, kterým bychom si přáli. Já vím, snadno se čtou taková slova, ale daleko těžší je odhodlat se k těmto činům a uskutečnit je. Přeci jen partnerské vztahy nejsou od toho, abychom si něco dokazovali, nad druhé se povyšovali nebo se snažili s druhými lidmi manipulovat. Poté se druhý člověk může cítit svazován a tyto věci by se zcela jistě nestaly základem pro krásný partnerský vztah. Člověk si musí uvědomit, že právě partnerský vztah je o nás samotných  a také je důležité, aby člověk šel do partnerského vztahu naplno a nenechával si zadní vrátka pro někoho druhého. Co kdyby se náhodou někdy něco stalo. Pokud člověk uvažuje tímto způsobem tak důvěra partnera se pak velmi rychle vytrácí a jen těžko se hledá cesta zpět... Pak může dojít k tomu, že ztratíme člověka, na kterém nám skutečně záleželo.

Samozřejmě nikdy není zaručeno že nepotkáme někoho lepšího, někoho kdo se nám zalíbí a bude nám sympaticky, ale právě v tomto okamžiku se testuje naše důvěra. Důvěra toho co pro nás partner znamená a zda ho jen tak pro někoho neopustíme, i když jsme s našim partnerem jen pár měsíců nebo let. Ne nadarmo se říká neopouštěj někoho, koho miluješ, pro toho, kdo se ti líbí, protože ten kdo se ti líbí, tě opustí pro toho, koho miluje. Jak trefná jsou tato slova v dnešním světě, kdy si mnohdy nedokážeme vážit hodnot druhého člověka – partnera a toho co pro nás znamená.