Asi každý z nás má nějaké oblíbené ovoce či zeleninu. Každý ten plod má svou slupku, která ne vždy je na první pohled zcela zdravá. Slupka na sobě může mít kaz a tak mnoho z nás plod který má na sobě viditelný kaz odloží a vybereme si jiný plod. Plod, který se na první pohled jeví bez kazu. Ale i i tento na první zdravý a pěkný kousek ovoce či zeleniny, může mít kaz, který je u jádra.

Když se zamyšlím nad výše uvedeným odstavcem, tak podobně je tomu i u nás lidí. Dochází k tomu, že více se bavíme a kamarádíme s lidmi, kteří se nám první pohled líbí nebo jsou nám jinak sympatičtí. Ale i takový člověk může mít určitou chybu, chybu která není viditelná a přesto může chování člověka velmi ovlivňovat v určitých důležitých životních situacích. Mnohdy tomu bývá i tak, že lidi, které jsme odmitli jen kvůli tomu jak působili na své okolí – oblečením či chováním mohou být pro nás daleko lepšími přáteli než, ti které jsme si tak oblibili.

Každého z nás může ovlivnit určitý způsob života, proto bychom měli v životě dávat určitou šanci i lide, kteří jsou jiní než mi.

I z praxe vím že mnohdy přichází pomoc od lidí, od kterých bych to v životě nečekal. Přátelé, kteří mě obklopují mě nevždy dokážou v nouzi pomoci.

Jak praví jedno přísloví: Hebkou rukou výbírej své přátelé, ale železnou ji drž.

A proto i já vám přeji aby jste měli šťastnoz ruku při výběru svých přátel. Aby jste měli takové přátele, kteří vás nikdy nezradí a v nouzi vás podrží.